Groundhopper.nl, voetbalanekdotes, lezingen en lezersreizen

Ook een keer mee? Dat kan!

Na de uitgifte van mijn boeken werd ik overspoeld door lezers die zich op enigerlei wijze herkenden in mijn beleving. Tevens kreeg ik vele verzoeken van geïnteresseerden die graag eens mee willen op een dergelijke reis. Voor een gewezen productmanager bij een touroperator natuurlijk een geweldige combinatie.

Speciaal voor deze nieuwsgierige lezers organiseer ik derhalve ieder seizoen een aantal groundhop-weekenden die ik zelf begeleid. Een unieke kans om er eens met andere voetbalgekken op uit te trekken en te genieten van diverse voetbalculturen! Het zijn intensieve reizen, die geheel in het teken staan van groundhopping. Kerken, kathedralen en musea laten we links liggen; alles draait om dat ene bijzondere stadion, die geweldige fanatieke supporters, of die schitterende clubhistorie; cultuurproeven pur sang!

Het zijn 3,4 of 5-daagse trips (meestal vrijdag tot en met maandag) waarbij we op zoek gaan naar onbekende, onontdekte, pure clubculturen. Aangezien sommige wedstrijdschema's pas op een heel laat tijdstip worden vastgelegd, is het niet altijd mogelijk vroegtijdig een definitief programma te garanderen, maar zeker is dat we, ijs en weder dienende, iedere dag telkens in een andere stad een competitietreffen zullen bezoeken.

Overnachtingen zijn in pensions/hotels/guesthouses op basis van logies en ontbijt, en het vervoer is per minibus. Ikzelf ben de chauffeur. Entreebewijzen worden vooraf door mij gereserveerd. Wanneer in totaal minimaal 6 deelnemers zich hebben aangemeld is de reis gegarandeerd; het maximum aantal deelnemers bedraagt 7. Een flexibele instelling is vereist, want het kan natuurlijk gebeuren dat er zich op het laatst calamiteiten voordoen, waardoor het programma alsnog wordt omgegooid. De op- en uitstapschema’s zijn nader te bepalen en afhankelijk van de afkomst van de deelnemers en de bestemming.

Als ervaren reiziger en groundhopper zal ik de reizen gedegen voorbereiden en gedurende de reis het één en ander vertellen over de clubs en stadions die we bezoeken. En uiteraard passeren vele anekdotes van eerder gemaakte reizen de revue. Onderweg wordt van iedereen verwacht deel te nemen aan het programma, maar na incheck in ons hotel ben je vrij om te gaan en te staan. ’s Avonds maken we het natuurlijk gezellig, maar niets is verplicht, en hou er wel rekening mee dat we de volgende ochtend weer vroeg op pad gaan. Want een groundhopper moet altijd door… Verderop ligt weer een nieuwe uitdaging: een ander stadion, andere fans en een andere sfeer.

Dus ga mee, en ontdek de charme van gammele tribunes en verroeste lichtmasten, geniet van de andere sfeer in een bijzonder strijdperk, en leef mee met de supporters op de harde kern. Wedden dat jij ook besmet raakt met het groundhop-virus? Info en reserveringen via This e-mail address is being protected from spambots, you need JavaScript enabled to view it